Web Apeiron

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


FAKULT POSLOVNE
EKONOMIJEMenadžment javne uprave

Preduzetnički menadžment

Menadžment bankarstva
finansija i trgovine


FAKULTET INFORMACIONIH
TEHNOLOGIJA
IT inženjering


Nastavnička informatikaFAKULTET ZDRAVSTVENIH
NAUKA


Sanitarni inženjering

Menadžment u zdravstvu

Laboratorijsko-medicinski
inženjering

Sestrinstvo

Fizioterapija i radna terapija


FAKULTET PRAVNIH
NAUKAOpšte pravo

Poslovno pravoFAKULTET SPORTSKIH
NAUKA


 

Sportski Menadžment

Sportski trener

Profesor fizičkog vaspitanja

Maratonac Željko Blagojević dobio je trogodišnju stipendiju Panevropskog univerziteta „APEIRON“.

Željko Blagojević, koji je od Banja Luke do Kosova i Metohije za devet dana pretrčao put dug 900 kilometara, dobio je trogodišnju stipendiju Panevropskog univerziteta „APEIRON“, za studij na nastavno-pedagoškoj grupi na Fakultetu sportskih nauka.
Na svečanoj premijeri dokumentarnog filma koji je posvećen njegovom sportskom poduhvatu, čiji autor je Igor Požgaj novinar RTRS, indeks mu je uručio prof.dr Vidosav Lolić, dekan ovog fakulteta.
Po rečima dekana Lolića filmska priča „Prošetajmo do Kosova i Metohije“, na zanimljiv i autentičan način svjedoči o izuzetnom sportisti maratoncu, koji je ostvario istinski sportski podvig trčeći po kiši i snegu dnevno više od 100 kilometara. Film pokazuje da je Blagojević na putu Banja Luke do Kosova i Metohije bio pozdravljen i oduševljeno dočekan od lokalnog stanovništva, a u maratonu su mu se spontano pridruživali sportisti i građani.
Ova stipendija je znak podrške za sjajne sportske rezultate izuzetnog maratonca i humaniste, koji će na našem Fakultetu imati mogućnost da se obrazuje za profesora fiozičke kulture, kako bi svoj sportski duh i iskustvo stavio u službu generacija koje dolaze.
Maratonac Željko Blagojević se zahvalio Panevropskom univerzitetu i Fakultetu sportskih nauka, istakavši da mu je stipendija podstrek i inspiracija za daljnje sportske napore i akcije.

 

 << Početna